Nieuwe ikea keukendeurtjes kopen? Dit zijn de mogelijkheden, en dat zijn er veel. 🙂 Allereerst kun je kiezen uit het materiaal, waar je nieuwe ikea keukendeurtjes van gemaakt zijn. De meeste keukendeurtjes zijn gemaakt van Melamine, MDF of massief hout.

 

Nieuwe ikea keukendeurtjes van Melamine:

nieuwe ikea keukendeurtjes van melamine of mdf

De Melamine deurtjes ofwel DBS fronten zijn altijd vlak en zijn dus opgebouwd uit een 19 mm dikke melamine plaat. Meleamine is vervaardigd uit resthout en wordt verlijmd, zodat er een plaat ontstaat. Hierna komt er een kunststof toplaag overheen, zodat de nieuwe keukendeurtjes goed beschermd zijn en tegen een stootje kunnen. Uiteraard geeft dit het nieuwe keukendeurtje ook zijn uitstraling.

 

Keukendeurtjes van MDF:

maatwerk nieuwe keukendeurtjes

De MDF fronten hebben een basis van MDF en zijn hierdoor erg sterk en duurzaam. Bij een vlakke deur is de dikte 18 mm en bij een paneeldeur is de dikte 22 mm. BIj een paneeldeur worden de groeven of panelen gefreesd met een CNC machine. Als de fronten gezaagd en gefreesd zijn, dan komt er nog een toplaag op. Deze toplaag kan een laklaminaat ofwel folie zijn. Een folie is sterk, krasvast en kan goed tegen vocht en schoonmaakmiddel. Ook is folie voordeliger. Een prima prijs kwaliteit verhouding dus. Daarnaast kun je kiezen voor een Lak afwerking. Het MDF wordt dan 3x gespoten in jouw gewenste kleur. Er zijn dan meer dan 10.000 kleuren mogelijk.

 

 

 

 

nieuwe keukendeurtjes van hout

Nieuwe ikea keukendeurtjes van hout

Ook houten ikea keukendeurtjes zijn anno 2022 erg populair. Je kan kiezen uit houtfineer keukendeurtjes en massief eiken keukendeurtjes. De uitstraling is vrijwel hetzelfde. Massieve keukendeurtjes hebben echter soms wel diepe noesten en groeven, dat kan bij fineer weer niet. daarentegen trekt een houtfineer keukendeur weer niet krom, en dat is bij een massief eiken keukendeurtjes wel weer mogelijk. Houten kaderfronten zijn hier overigens van uitgesloten, omdat deze zijn opgebouwd uit 5 delen. Hierdoor is kromtrekken bijna niet mogelijk. Wij leveren uitsluitend premium hout voor onze nieuwe keukendeurtjes.

 

 

Wat kosten nieuwe ikea keukendeurtjes?

Gemiddeld liggen deze kosten tussen de Euro 149,- en Euro 499,- per m2. Dit grote verschil komt met name door het materiaal. De melamine keukendeurtjes zijn het voordeligst en de massief eiken ikea keukendeurtjes zijn het duurste. De meeste verkocht fronten zijn de MDF fronten in folie en Lak en deze kosten gemiddeld tussen de Euro 219,- en Euro 289,- per m2.

Wil je weten wat de kosten zijn voor jouw ikea keuken? Mail of WhatsApp ons enkele foto's of tekeningen door en je ontvangt binnen 24 uur een offerte.

 

Tags:

Comments are closed